Spring naar inhoud

Stem op Operatie Ring Zuid voor de Galjaardprijs 2024!

Groningen Bereikbaar is een van de vijf finalisten voor de Galjaardprijs 2024! Dit is een landelijke prijs voor een publiek communicatieproject met impact. Wij haalden de nominatie binnen met de communicatieaanpak voor Operatie Ring Zuid, met het doel de stad bereikbaar te houden en een verkeerschaos te voorkomen. Stem jij ook? 

Samenwerken werkt!

Groningen Bereikbaar is als enige finalist uit de drie noordelijke provincies in de race voor de titel. We zijn trots dat we de kans krijgt om landelijk te laten zien hoe men zich in Groningen samen heeft ingezet om de stad zo goed mogelijk bereikbaar te houden tijdens Operatie Ring Zuid. "Samenwerken werkt," concludeert wethouder Philip Broeksma. "Deze nominatie is al een mooie erkenning voor de gezamenlijke inzet van bedrijven, instellingen, inwoners en weggebruikers. Maar het zou natuurlijk helemaal top als we de nominatie ook verzilveren, dus ik zou zeggen: stemmen!"

Publieksstemmen

Van donderdag 17 oktober tot en met woensdag 6 november kan er gestemd worden voor de publieksprijs. Vergeet niet je stem te bevestigen. Op donderdag 7 november wordt de winnaar bekend gemaakt. Naast de publieksprijs reikt een vakjury ook een juryprijs uit. Groningen Bereikbaar staat in de finale samen met de NS, gemeente Tilburg, gemeente Urk en Gilde Opleidingen.

Galjaardprijs

Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals, reikt de Galjaardprijs jaarlijks uit aan een publiek communicatieproject dat een aantoonbare maatschappelijke bijdrage heeft geleverd. De winnaars van de Galjaardprijs én de Publieksprijs worden tijdens het jaarcongres Pubcom24 bekend gemaakt.

Operatie Ring Zuid

Van eind maart tot begin september werden het Julianaplein en de zuidelijke ringweg in verschillende richtingen afgesloten. Een enorme operatie. Als weggebruikers allemaal met de auto zouden blijven reizen, was het risico groot dat het verkeer in de stad muurvast zou komen te staan. Samen met bedrijven, onderwijsinstellingen, de zorgsector en andere organisaties in Noord-Nederland zorgden we ervoor dat iedereen op de hoogte was en zoveel mogelijk het reisgedrag aanpaste. Ook bedrijven en instellingen namen maatregelen. De ziekenhuizen planden afspraken zo in dat patiënten van buiten de stad niet tijdens de spits hoefden te reizen, ondernemers gebruikten bakfietsen in plaats van bestelbussen én de toolkit met communicatiemiddelen werd volop gebruikt.